Emu #dreams

Witaj GOŚCIU ( Zaloguj się | Rejestracja )

Reply to this topicStart new topicStart Poll

Drzewo · [ Standardowy ] · Linearny+

> Winuae 2.1.0 "zrywający" dźwięk CD

kuk-1977
post May 1 2010, 10:09 AM
Post #1

Grupa: Members
Nr użytkownika: 22,339

Witam wszystkich użytkowników.
Zakładam ten temat w związku z problemem występującym u mnie przy odtwarzaniu muzyki z płyt CD-(i lub) obrazów płyt w emulatorze "Winuae".
Problem pojawił się wraz z najnowszą wersją emulatora, czyli 2.1.0(i wcześniejszych "beta") i objawia się "tnącym", "trzeszczącym" dźwiękiem przy odtwarzaniu płyty z muzyką czy też grą z CD która zawiera "ścieżki" audio, sama gra i odgłosy fx działają prawidłowo jedynie muzyka audio "zrywa"np:Pinball Illusions CD32. Emulator mam ustawiony poprzez opcję "Start in Quickstart mode" emulacja CD32 lub CDTV, odtwarzanie zwykłej płyt audio poprzez emulację CD32 powoduje ten sam problem z "charczącym" dźwiękiem. Do tej pory zmieniałem w konfiguracji emulatora opcje:Miscellaneous -SCSI and CD DVD acces method , sprawdziłem wszystkie możliwe u mnie czyli SPTI, SPTI + SCSI SCAN, Frog ASPI nie rozwiązało to problemu, kombinowanie z Sound Buffer Size z zakładki Sound też nie przyniosło oczekiwanych rezultatów, sprawdziłem jeszcze z włączoną opcją uaescsi.device zakładka Exspansions z menu emulatora też bez skutku. Nadmienię że emulator z numerkiem 2.0.0 działa bez zarzutu (wiem mogę używać właśnie tej "wersji" lecz nie po to chyba rozwijany jest ten emulator by tkwić cały czas przy "starym") .
Sterowniki zaktualizowane "direkty" wink.gif też a problem się nie rozwiązał. Konfig.kompa "pod spodem" smile.gif

--------------------
komp:intel Core2Duo E8500 3.16Ghz (3.84Ghz O.C ),Nazwa płyty głównej Gigabyte GA-EP35-DS3,GF 9800 GTX+ , 4gb ram ,Windows Vista Ultimate 64. Sp2
User is offlineProfile CardPM
Go to the top of the page
+Quote Post
bagpipes
post May 1 2010, 10:59 AM
Post #2

Nr użytkownika: 36,931

Ja również przyłączam się do tematu. Dodam od siebie, że u mnie problem z dźwiękiem (chodzi "nierówno" - raz szybciej, raz wolniej; czasem gdzieś "ginie") występuje we wszystkich grach- nawet tych dyskietkowych. Również myślałem, że to wina po stronie kompa, jednak po sprawdzeniu poprzedniej wersji emulatora wiem, że to na bank coś "w nim". Może ktoś wie, o co biega?
+Quote Post
szenko2325
post May 1 2010, 02:19 PM
Post #3

Nr użytkownika: 36

Ze (współ)autorem tego emulatora można porozmawiać na forum eab.abime.net (użytkownik Toni Wilen)
+Quote Post
kuk-1977
post May 1 2010, 02:41 PM
Post #4

Nr użytkownika: 22,339

QUOTE(szenko2325 @ May 1 2010, 02:19 PM)
Ze (współ)autorem tego emulatora można porozmawiać na forum eab.abime.net (użytkownik Toni Wilen)
*

U mnie wystąpi problem w konwersacji sad.gif , niestety brak znajomości języka angielskiego, więc szukam pomocy w ojczystym języku aczkolwiek czasami ratował mnie z opresji "Google tłumacz"(głównie do tłumaczenia stron obcojęzycznych).
PS:Jestem z ery "dinozaurów" w szkole podstawowej miałem tylko J.Rosyjski a na naukę angielskiego sam od siebie jakoś nie miałem ochoty .

--------------------
komp:intel Core2Duo E8500 3.16Ghz (3.84Ghz O.C ),Nazwa płyty głównej Gigabyte GA-EP35-DS3,GF 9800 GTX+ , 4gb ram ,Windows Vista Ultimate 64. Sp2
+Quote Post
szenko2325
post May 1 2010, 02:46 PM
Post #5

Nr użytkownika: 36

Także miałem rosyjski, ale gry z Amigi wymusiły naukę angielskiego.
+Quote Post
bagpipes
post May 2 2010, 09:30 AM
Post #6

Nr użytkownika: 36,931

OK. Ja swój problem rozwiązałem w ten sposób, że pozbyłem się wcześniejszych plików konfiguracyjnych i wszystko skonfigurowałem od nowa.
+Quote Post

Reply to this topicTopic OptionsStart new topic
2 Użytkowników czyta ten temat (2 Gości i 0 Anonimowych użytkowników)
0 Zarejestrowanych:

Wersja Lo-Fi Obecna data i czas: 9th September 2010 - 05:22 PM
www.emudreams.pl (c) 1996-2010
Main team: Dalthon & Skizo | Hosting: Makii.pl | All Rights Reserved